Leergang De Nieuwe Lijn

screenshot-2016-08-31-18-10-44 De wereld verandert en die veranderingen brengen complexere zorgvragen met zich mee die steeds vaker niet-medische oplossingen vereisen. Die nieuwe norm vraagt om een nieuwe visie. De huisarts dient niet alleen samen te werken met fysiotherapeuten of diëtisten, maar ook met welzijn, informele zorgverleners en andere partijen in de wijk. Ja, de aloude lijnen doen er niet zo veel meer toe. Sterker nog, verschillende disciplines uit verschillende lijnen zullen samen één netwerk om de burger moeten vormen. Het is tijd om ideeën te verkennen en vooral samen uit te proberen. Tijd om te DOEN! Dat kan dankzij de leergang De Nieuwe Lijn. Waarin niet alleen ‘nieuwe lijnen’ worden bepaald, maar waarin ook kennis en ervaring worden gebundeld: zorgprofessionals uit de verschillende wijken zoeken elkaar op, maken de verbinding met wijkbewoners en komen samen tot concretere oplossingen en andere vormen van zorg en ondersteuning.

De Leergang

  • 2 jarig onconventioneel leertraject
  • Diverse inspiratiebijeenkomsten
De leergang is in 2017 gestart en is een dynamisch en interactief programma waar kennis, kennismaking en ruimte voor nieuwe initiatieven centraal staan. In 2017 waren zo’n 100 deelnemers aan de leergang verbonden en bogen zij zich samen met eigenzinnige collega’s en sprekers uit het veld over onderwerpen als “De mens écht centraal”, “De veranderende rol van jou als professional” , “Samen slimmer, beter, leuker” en “Samen innoveren voor gezonde wijken”. Klik hier voor het filmpje van de jaarafsluitende bijeenkomst.
In 2018 maken we de doorstap en gaan we vanuit de verzamelde innovatieve ideeën werken naar concrete initiatieven die uitvoerbaar zijn. Dit gaan we doen met een groep van “koplopers met innovatiekracht” die bereid is risico te nemen en tijd te investeren om deze nieuwe ideeën daadwerkelijk toepasbaar te maken.

Wat gaat het jou opleveren?

Na deze leergang garanderen we dat je nooit meer hetzelfde naar de wereld om je heen kijkt. De nieuwe lijn biedt inzichten, kennis, energie, handvatten en contacten die je direct kunt activeren in je dagelijkse werk en omgeving. De Nieuwe Lijn is een nieuwe vorm van leren waarbij we uitgaan van de kracht van de groep in combinatie met de kracht van het programma dat geboden wordt.

Innovatieprogramma 2018

Wil jij in 2018 samen met andere professionals en Haagse bewoners innoveren voor gezonde wijken met gezonde burgers, meld je dan nu aan voor het De Nieuwe Lijn Innovatieprogramma 2018. Deelname is gratis. Dus… GEWOON DOEN! Het innovatieprogramma is inmiddels van start gegaan. Benieuwd? >> Volg onze nieuwsberichten over De Leergang en het Innovatieprogramma
   Volg De Nieuwe Lijn op Twitter

De Nieuwe Lijn is een coproductie met de volgende partners:

logo-leergang