
Deelnemer Muriel Darby
Op de foto links
Leren van de ervaringen van anderen
Muriel Darby heeft een huisartsenpraktijk in Oud-Rijswijk en neemt samen met haar collega huisarts Annette Anicic deel aan de leergang. Aan de voorkant vroeg zij zich af of en hoe de leergang haar zou kunnen helpen in haar zoektocht naar het nieuw en anders.
“In onze wijk hebben we veel kwetsbare ouderen en die groep wordt alleen maar groter. Hoe moeten we dit, ook voor de toekomst goed organiseren?” De zoektocht naar nieuw en anders is zeker nog niet afgerond. Zelf kan zij er aanstaande donderdag helaas niet bij zijn, maar haar collega gelukkig wel.
Wat zijn je ervaringen tot nu toe?
Ik vond de bijeenkomst van 14 februari lastig. Heel anders dan verwacht. Het verhaal van de patiënten is heel interessant en geeft de noodzaak tot veranderingen binnen de zorg aan. Maar het gaf mij weinig handvaten in praktische zin. Door de grote groep deelnemers vond ik het lastig om in contact te komen met mensen waarmee je naar een oplossing voor jouw vraag toe kan komen. Ik zou graag in contact komen met mensen vanuit een bepaald vraagstuk of onderwerp of vanuit je eigen wijk.
Hoe heb je zelf vervolg gegeven aan de bijeenkomst?
We hebben 14 februari een aantal leuke nieuwe contacten opgedaan. Hieraan hebben we ook vervolg gegeven. Zo heeft mijn collega Annette contact gehad met wijkverpleegkundige Margreet IJlst. Zelf heb ik gesproken met Cheryl Mosterd, huisverpleegkundige van Florence die werkzaam is in Laak.
Toevallig heb ik haar vandaag weer gesproken. Ik was wel verrast. Want ondanks mijn veronderstelling dat de bij mij ingeschreven patiënten grotendeels uit Rijswijk komen, bleek dat ik 700 patiënten uit Laak ingeschreven heb staan. We weten elkaar nu over onze vier gezamenlijke patiënten snel te vinden via de Siilo App. Daar wordt ik blij van, het communiceert snel, direct en veilig. Voor de wijkverpleegkundige is het ook heel handig om sommige vragen direct aan de arts voor te kunnen leggen, zonder eerst de vraag voor te leggen aan de assistente. Dit soort korte lijnen komen de patiëntenzorg ten goede.
Waar zit voor jou de vraag voor het vervolg?
In ons werkgebied willen we graag samen met collega professionals aan de slag voor de kwetsbare ouderen. Hoe kunnen we dit het beste doen? En welke ervaringen hebben anderen daarin opgedaan? Het zou leuk zijn als wij kunnen leren van de ervaringen van anderen.