
Deelnemer Sandra Harthoorn
Er gebeurt al veel in Loosduinen!
Vandaag, woensdag 12 april, sprak ik Sandra Harthoorn, als wijkverpleegkundige actief in Loosduinen.
Sandra zou vandaag eigenlijk een gesprek met een andere deelnemer van de leergang, i.c. Geertien Kreek die als verpleegkundig specialist bij Huisartsenpraktijk De Doc in de Rivierenbuurt werkt, maar helaas gooide haar moeder roet in het eten door te vallen en haar pols te breken.
“Ik ga wel snel een nieuwe afspraak maken, want ik ben heel benieuwd naar de ervaringen van Geertien als verpleegkundig specialist in een huisartsenpraktijk. Hoe bekleedt zij haar functie rondom die klant? Mijn ervaring is dat we allemaal wel roepen dat we de klant centraal zetten, maar in 9 van de 10 gevallen gebeurt dit helemaal niet. Ik vond de bijeenkomst van 14 februari waarin de patiënt écht centraal werd gezet, dan ook heel goed.”
Wat heb je verder meegenomen uit de bijeenkomst van 14 februari?
“Ik ben zelf toch weer bezig met het opzetten van een MDO (multidisciplinair overleg) rondom ondervoeding bij, vaak kwetsbare, ouderen”, aldus Sandra. “Ik volg momenteel zelf een opleiding en uit mijn eigen praktijkopdracht bleek dat we de signalen van ondervoeding heel vaak niet herkennen. Hoe kunnen we hier verandering in brengen met elkaar? Ik heb al een aantal collega’s uit de wijk bij elkaar, waaronder diëtisten, ergotherapeuten en een apotheker. Alleen het aansluiten van de huisartsen is nog niet gelukt. Niet omdat zij niet willen, maar omdat er al zoveel andere projecten worden opgepakt. Er gebeurt al best veel in Loosduinen”.
Welke vragen heb je?
“De uitdaging is nu om al die projecten en initiatieven samen te brengen. Het moet één geheel gaan worden. En we moeten vooral voorkomen dat we dingen dubbel gaan doen. Ik ga snel weer eens bellen met Joshua (Lijn1) om te kijken hoe we dit kunnen oppakken. Voor de bijeenkomst op 18 mei heb ik nog geen specifieke vragen. Ik zal daar nog eens goed over na gaan denken!”